Over mij

Ieder mens wil gezond en gelukkig zijn. Maar hoe kan je gelukkig zijn als die gezondheid niet (meer) vanzelfsprekend is?….Of als ingrijpende gebeurtenissen je leven overhoop gooien? In mijn opleiding tot psycholoog in de gezondheidszorg vond ik dat een van de belangrijkste vragen. Vanuit mijn opleiding, maar ook persoonlijk ben ik bekend met hoe diep ziek zijn kan ingrijpen op alle aspecten van het leven. Je komt voor heel wat vragen en uitdagingen te staan. Hoe richt je je leven in als je pijn hebt of vermoeid bent? Hoe krijg je alle dingen gedaan als je minder belastbaar bent? Krijg je begrip van je omgeving, je partner, je familie? Krijg je de ruimte op je werk? Hoe leef je met een onzekere toekomst? Hoe communiceer je met de arts of verpleegkundige? Kan je duidelijk maken wat je wil? Weet je wat je wil? en dan nog de belangrijkste vraag: hoe kan je gelukkig blijven/worden met wat is?

In mijn praktijk begeleid ik mensen die hiermee problemen hebben. Bij mensen die bedlegerig zijn of terminaal ziek, kan dit ook in hun eigen omgeving. Daarnaast coach ik en geef ik trainingen aan mensen die werken in de gezondheidszorg. Deze trainingen zijn o.a. gericht op verbetering van communicatie en samenwerking.
Ik ondersteun het in beweging brengen van vastgelopen processen en persoonlijke ontwikkeling  Of dit nu binnen een individu is of in een relatie of in een groep (bewerkstelligen van verbinding tussen mensen onderling). Ik heb een nuchtere inslag en ik werk doel- en oplossingsgericht. Daarbij vind ik het vooral belangrijk dat mensen zelf (weer) in beweging komen en op eigen kracht verder kunnen. Vaak is een klein zetje hiervoor al voldoende. Mijn uitgangspunt is dat mensen expert zijn over hun eigen leven en zelf de oplossing al in zich dragen. Mijn taak is dan om hier goed naar te luisteren. Ik ben in staat om een veilige sfeer te creëren waardoor zaken waar het om draait, makkelijker bespreekbaar worden. Ik ben analytisch sterk en tegelijkertijd ook intuïtief. Deze combinatie maakt dat ik snel de vinger op de zere plek kan leggen. Respect en gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk in contact met mensen.

Met diverse nascholingscursussen heb ik mij verder geprofessionaliseerd. (o.a. gedragstherapie, RET, Interventies bij chronisch somatische aandoeningen, Chronische Stress Reversal, Mediationvaardigheden, Vitaliteitsmanagement).